Kalmar ToR och SweExpl

Så kom äntligen helgen för Turf Championship Kalmar. Ett event jag har sett fram emot länge, dels för den enorma pepp som har funnits inför eventet och dels för att jag äntligen skulle få chansen att ta regioner söderut. Min familj som bor i Karlstad är de i min släkt som bor längst söderut i Sverige så det är inte så ofta som jag rör mig åt söder, norr är mer frekvent. Så när jag nu ändå skulle till Kalmar bestämde jag mig för att ta fredagen ledig och ta en liten omväg för att kunna plocka Sverige medaljen.

Sweden explorer

Sweden explorer

Min resväg från Karlstad blev som följer Karlstad – Degerfors – Mjölby – Jönköping – Ljungby – Markaryd – Knäred – Osby – Olofström – Kalmar. Det blev en lång resväg med enstaka zoner, finns olika åsikter om man verkligen har förtjänat medaljen när man tar så få zoner i varje region men jag fyller gärna på med mer unika i framtiden. Jag åkte från Karlstad 07:30 och var i Kalmar 18:30 så det blev en lång resdag men jag tog ju en del pauser så det gick bra. Nu kan vi checka av den.

Kalmar stad

Så mycket till att upptäcka Kalmar som turfstad blev det tyvärr inte. Jag kom ju dit väldigt sent så på fredagskvällen blev det väl ca 50 zoner innan jag kände att jag behövde få lite sömn i mig innan eventet. Det var väldigt livat i staden med massor av studenter överallt i overall och pannband, misstänker det var nollning, ute vid zonen Headache så var det även ett avspärrat festivalområde där det dunkades musik. En foto blev det när jag upptäckte att zonen KingeninGate var den bro som visades så vackert i Kalmars trailer:

KingeninGate

Under lördagen så tog jag inga zoner innan eventet, dels för att jag var ganska trött efter resan och passade på att sova ut och dels för att jag villa ha med mig bilen till samlingsplatsen ifall det skulle börja regna (skönt med torra kläder). Efter eventet så hann jag dock med ett par zoner innan banketten och totalt blev det runt 70 unika zoner under mitt besök.

Turf Championship Kalmar #TCK

Eventet då, det slutade som vanligt för mig, har en otäck ovana att hamna på andra plats. Till sist så var jag ganska långt från första platsen men vad jag fick höra efteråt så låg jag etta ganska länge så det var lite surt. Själv så fortsatte jag med samma taktik som jag körde med på Bonanzan och kollade väldigt sällan på topplistan. Jag tittade vid två tillfället, en gång 14:00, då låg jag etta, andra gången 15:00 låg jag tvåa bakom Thunell och sista gången efter slutsignalen så låg jag tvåa efter Cykelturbo.

TCKMin taktik denna gång liknande också Bonanzan, jag var lite seg iväg från startområdet där jag stod och pratade med Snusmumriken, Thunell, Simpan och Drassen men sedan stack jag iväg norrut där det såg ut som att minst folk rört sig åt. Insåg snabbt att området var stort då jag inte hann speciellt långt på de 10 minuterna jag hade på mig utan zonen RoadBridge blev min startpunkt.

Vid startskottet så stod jag mitt mellan två zoner och var relativt ensam så jag fick snabbt upp lite PPH men Movemania gjorde mig snabbt sällskap så det blev inte någon rekordstart som jag fick på Bonanzan. Zonläggaren hade satsat på att locka ut folk på utstickare och jag chansade lite genom att ta dessa, besöket ut mot Ölandsbron lönade sig eftersom jag fick behålla dem länge men utstickaren mot Svensknabben blev ett dåligt beslut då NewBridgeKing följde med mig dit samtidigt. Efter det så beslöt jag mig för att skippa utstickarna och gav mig in i smeten. Mot slutet så rörde jag mig i nordvästra delen av spelplanen, Thunell och CykelTurbo var också där men CykelTurbo var uppenbarligen den av oss med mest utrymme i slutet.

En andra plats och en airbag hjälm från Hövding blev resultatet, surt att vara så nära cykeln men man ska inte klaga, var många som gick därifrån lottlösa. Min vinst har jag inte bestämt mig för vad jag ska göra med. När jag först provade den kändes den som en stel nackkrage och ingenting för mig som oftast kör landsväg men efter att ha provat den i efterhand så började jag tveka, mest troligt är nog ändå att den hamnar på blocket.

Banketten

Den traditionella banketten utspelade sig på Stars & Stripes i södra Kalmar. Förutom trevligt sällskap och god mat så kom även den nya spelaren ArvidTurfare och underhöll. Han gjorde det väldigt bra med låtar anpassade till Turf och historier om sitt liv. Jag spelade in delar av hans musik som ni kan lyssna till här:

ArvidTurfare – Man Ska Ju Turfa 

ArvidTurfare – Simon och Andreas (Simpan och Drassen) 

ArvidTurfare – Tra La La 

Resan hem

Jag begav mig hemåt ganska tidigt på söndagen, klockan 9 satt jag i bilen och begav mig norröver. Snusmumriken och Thunell med flera var igång och blockade Kalmar så jag beslöt mig för att lämna återstående unika till annat tillfälle. Istället satte jag kurs mot Västervik som jag ansåg var en bra första bensträckare, den andra var planerad i Linköping.

I Västervik var jag väldigt ensam till en början och tänkte att jag skulle vara färdig på runt två timmar, efter ett tag dök dock Peking67 upp och jag fick ta några omvägar för att kunna plocka alla unika. För att vara en kuststad så kändes den ganska platt och lättcyklad så några större utmaningar var det inte. Jag cyklade ända ut till zonen GränsöSlott i hopp om att få se ett vackert slott men där blev jag lurad, zonen låg på en vändplan för bilar och området liknade mer en herrgård så den omvägen kan jag inte rekommendera. Zonen OldLookout var däremot väldigt vacker och gav fin utsikt över hamn och omgivning.

OldLookout

Zonen PetriChurch är även den värd att bli omnämnd, definitivt en av de maffigare kyrkor jag har sett.

PetriChurch

Sedan avslutar vi i Västervik med zonen UnosTower som låg bredvid Naturum uppe på en bergstopp. Stod på tornet att det var skänkt av en tandläkare till staden, han måste tjänat bra, utsikten var även här värd att sprida.

OldLookout

Färden gick sedan vidare mot Linköping som skulle bli mitt sista stopp på hemvägen. Jag parkerade vid JohannelundC och lyckades hitta ett buskage att byta om. Jag rörde mig i ytterkant i stadens östra delar och plockade de zoner jag troligtvis aldrig kommer att besöka igen, om man besöker staden med familjen så kommer man ju troligtvis att ta de i centrum så jag passade på att plocka ytterområdena nu.

Mot slutet av mitt besök fick jag även en pratstund med de kända profilerna Thunell och Snusmumriken i närheten av Coinbridge och MyOwnZone, trevligt att träffa kändisar. Jag fick även uppleva hur det är att ha en “egen” zon.

MinEgenZon

Åter till Karlstad kunde jag konstatera att resan gav mig strax över 200 unika zoner totalt och massor av nya upplevelser. Nu är frågan när vi åker ut i Sverige nästa gång, har inte planerat in några fler event just nu.

Advertisements

3 thoughts on “Kalmar ToR och SweExpl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s